Bilgisayar Mühendisliği Bölümü-Olasılıksal Robotik Grubunun BaşarısıTüm Duyurular
AĞU

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Olasılıksal Robotik Grubunun Başarısı

Fakültemiz Bilgisayar Mühendisliği bölümü akademisyenleri Doç. Dr. Sırma Yavuz, Doç. Dr. M. Fatih Amasyalı, Yrd. Doç. Dr. Erkan Uslu, Arş. Grv. Furkan Çakmak, Arş. Grv. Nihal Altuntaş ve lisans öğrencileri Salih Marangoz, Mustafa Burak Dilaver, Azad Yaşar, Numan Keskin ve Kutay Yılmaz’dan oluşan Yıldıztakımı robotik ve yapay zeka alanında dünyanın önemli bilimsel yarışmalarından biri olarak kabul edilen ve 21'incisi bu yıl Japonya'nın Nagoya şehrinde düzenlenen Dünya RoboCup Şampiyonası'nda tarihi bir başarı göstererek 5 ayrı dalda ödül almıştır.

Yarışmanın gerçek robot ligi ayağında, "En İyi Keşif Robotu", "En İyi Otonom Robot", "En İyi Dış Alan Robotu" ve "En İyi Küçük Keşif Robotu" ödüllerini kazanan takım, ayrıca yarışmanın simülasyon arama kurtarma ligi ayağında "Sanal Robotlar Yarışması Birinciliği" ödülüne layık görülmüştür.